Kvällshoppning

Kvällsoppningen idag. Hade Curry som sagt. Jag startade som nummer 2. Det är bättre om någon tävlar hästen innan och sen så tävlar man den själv efteråt. För då har ju hästen kollat på hinderna och kan banan bättre. Men han var helt okej på framhoppningen. Sen på banan så slarvade vi tyvärr med vägarna eller han då, han var helt omöjlig att styra ut i i hörnen och allt. Men sen på andra hindret (röd vit oxer) kom vi lite i obalans och paddocken lutar ju så jag kom i framvikt så då smet han förbi på 3 hindret (grön/vitt räcke) så då blev det 4 fel. Men jag är nöjd ändå, det kunde gått faktiskt gått sämre. 


 
Två bilder från framhoppningen

Dagens ridpass


Åkte upp till Hilton idag.
Red i paddocken och så. Han sparkade bara bakut två gånger, framsteg!
Gjorde galoppombyte också, gick kanon. Sen började vi hoppa. Han vägrade inte en enda gång på krysset. Så vi höjde till 80 cm oxer och 70cm räcke. Han hoppade allt utan problem. Han vägrade bara en gång på oxern, men det var mitt fel.
Hoppade planket också, det gick jättebra. Sen red jag ut. Red runt terräng och så.
Sen när vi var på väg hem och skulle gå hem baksidan så bara stannar han, och bara står där. Sen helt plötsligt gör han en riktig tvär omvändning, såg säkert något spöke, haha.

Hilton i skogen


Dagens ridpass

Åkte upp till Hilton idag.
Värmde inte upp han mer än nödvändigt. Övade lite galoppombyten och så.
Men det blev att hoppa idag. Hoppade först dom små kryssena och dom är fortfarande läskiga. Men sen höjde Catta så det ena krysset blev en 80cm oxer och det andra blev ett 70cm räcke. Han hoppade båda kanon bra!
Så nu känns det som om Hilton äntligen kommer kunna bli något, eftersom att vi inte har kunnat hoppa 30-40cm utan problem
Efter 30 min paddocken red jag ut runt terränbanan i en halvtimme.
Galopperade på kortsidan, underbart!


Stall Bätteropp

Gick upp tidigt idag. Skulle följa med Emelie till Bätteropp. Så vid halv 10 kom dom och hämtade mig. Elin & Emma skulle ju också med. Väl framme så gick vi och hämtade hästarna i hagen och så red dom barbacka tillbaka till stallet. Sen borstade dom av hästarna och sen gick vi till ridhuset. Dom hoppade och Emelie gick omkull med Filur. Men som tur var gick det bra för dom båda. Ginger hoppade fint och Nelly var pigg. Sen fick jag prova att rida alla hästarna.
Filur var jätteseg och för snäll.
Ginger var jättego! Hennes trav var underbar men galoppen var konstig och hon var rolig att rida.
Nelly var också hel mysig. Väldigt liten men i alla fall. Väldigt trevlig galopp.
Så jag gillade Ginger mest.

Hoppträning

Hopptränade med Hilton i Grönskog igår. Gick ganska bra.  Han bråkade en hel del i uppvärmningen. Och vägrade ett par gånger. Vi började först med vanligt markarbete och det gick  bra, bara att det är så att tydligen måste hoppa över bommar som ligger på marken. Bommarna på volten klarade han bra för en gångskull. Hoppade bana också, det gick faktiskt bra. Alla valde att hoppa ponnyhöjd, haha. Men, jag är ganska nöjd, faktiskt.

RSS 2.0